natuurlijk avontuurlijk

School start om 9:30!!!

27-06-2017


   

Weert; 12 juni 2017


Beste ouders en verzorgers,



Wellicht heeft u al het een en ander gehoord over de actie in het basisonderwijs; leerkrachten maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs.  De besturen van de scholen in Weert en Nederweert ondersteunen de actie van het 'PO-Front' van harte. Ook de besturen maken zich oprecht zorgen over de ontwikkeling. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken. Wij vragen om uw steun en hulp.

Onvoldoende bekostiging in relatie tot de opdrachtstelling, passend onderwijs, administratieve verplichtingen, een daardoor toenemende werkdruk, te weinig vervangers, te weinig instroom op Pabo's, salariëring die fors achterblijft bij vergelijkbare HBO beroepen, uitholling van de beroeps-status zijn zaken die er voor gezorgd hebben dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we kampen met een lerarentekort dat in de komende jaren alleen maar gaat groeien. 


In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep PO in actie (PO = primair onderwijs), de vakbonden en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze zorgen aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag.  In het manifest 'Primair onderwijs verdient meer' wordt de politiek opgeroepen om in een regeerakkoord extra geld vrij te maken voor een eerlijke en rechtvaardige salariëring en minder werkdruk.  Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering.
Niks doen is geen optie. Het is vijf voor twaalf! De verwachtingen naar het onderwijs zijn al jarenlang torenhoog.  Het is tijd om samen duidelijk te maken dat onderwijs een stevig punt moet zijn op de politieke agenda! Het gaat tenslotte om de nieuwe generatie die de samenleving verder moet dragen. En goed onderwijs is daarbij van groot maatschappelijk belang. En voor goed onderwijs zijn voldoende, goede leraren een vereiste.
We willen u vragen om ook uw stem te laten horen voor goed onderwijs. We moeten ons nu als één front laten horen en investeringen in het onderwijs opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen en wenden we daarmee het lerarentekort af.
Samen willen we er voor zorgen dat de kwaliteit van onderwijs aan de komende generaties kinderen, niet in gevaar komt. 


U kunt de actie steunen door de petitie te ondertekenen op www.pofront.nl.
Elke stem telt, dus we vragen u om dit ook onder de aandacht te brengen via 'social media', bij vrienden, familie en kennissen.


Op 27 juni gaan de basisscholen in Nederland, dus ook in Weert en Nederweert een uur later open dan normaal. De school start om 9.30 uur!  Wij vragen u zelf zorg te dragen voor opvang van uw kind voor dat betreffende uur.


Op dezelfde dag vraagt de actiegroep het PO-front per school één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Dit wordt verder vanuit de school gecoördineerd.


We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij de directie van uw school.

Mede namens de leerkrachten en directeuren,
met vriendelijke groet,


Raad van Bestuur Meerderweert
Henk Jabben, René van Strijp




Beatrixlaan 1; 6006 AH Weert
T 0495 750 250
info@meerderweert.nl
www.meerderweert.nl